Hoppa till huvudinnehåll

Våra formgivare

Norm Architects

Köpenhamnsbaserade Norm Architects grundades 2008. Det mångsidigt talangfulla teamet arbetar med kommersiella interiörer, bostadsarkitektur och industridesign samt fotografering, grafik och art direction.

Vårt samarbete med Norm Architects inleddes under Stockholm Fashion Week 2019 då vi tillsammans skapade utställningen "Into the Light". I samband med deltagandet i utställningen skapade Norm Architects den minimalistiska och mångsidiga sänggaveln Anna. Den nominerades 2020 till årets Design Awards av Bolig Magasinet i kategorin "Furniture Of The Year".

Norm Architects berättelse

2020 gav den DANSKA DESIGN- och arkitekturbyrån Norm Architects nytt liv åt den ikoniska fåtöljen Domus under Stockholm DESIGN Week. Två stolar har återskapats och fått sällskap av en ny pall och ett sidobord. Norm Architects grundades i Köpenhamn 2008 av Jonas Bjerre-Poulsen och Kasper Rønn. Sedan dess har företaget blivit en av Danmarks hetaste studios, känd för arkitektur, inredning och industridesign baserat på enkelhet, kvalitet, hållbarhet och tidlöshet. När DUX bjöd in Norm att söka i vårt arkiv för att hitta inspiration till en ny kollektion fokuserade studion på Domus-stolarna. Stolarna, en av trä och en av stål, designades ursprungligen av Alf Svensson för H55, Helsingfors internationella mässa 1955.

DUX bad Norm att välja en kollektion av klassiker som skulle se bra ut i moderna interiörer och både i privata och kommersiella miljöer. ”Vi bestämde oss för Domus eftersom vi ville välja något som passade Norm”, säger Jonas Bjerre-Poulsen, grundare och kreativ chef. "Stolarna har eleganta estetiska detaljer som passar med den befintliga DUX-kollektionen och erbjuder bästa möjliga komfort. De är lätta att placera i alla sovrum och vardagsrum." Norm har bevarat och utvecklat designen. De har lagt till flätade säten, justerat måtten och ändrat de material som används. De har även designat ett bord och en pall i massiv vaxoljad ek som matchar stolarna perfekt. Även den minimalistiska sänggaveln Anna i ek och textil är nydesignad.

Det är ett verkligt privilegium att få ta del av ett varumärke som DUX och utforska deras klassiker. De är nästan en nationalklenod i Sverige. Att få hjälpa till att definiera framtiden är också fantastiskt!

Katrine Goldstein, CEO för Norm Architects

DUX-möbler designade av Norm Architects

Andra DUX-formgivare