Hoppa till huvudinnehåll

Om oss

DUX, det svenska arvet

Fyra generationer, över 90 år, över 30 länder och över 300 butiker. Vi är ett svenskt familjeföretag som tillverkar en av marknadens tekniskt mest avancerade sängar. Vårt fokus på komfort, livslängd, kvalitet och innovation fick oss att skapa sängar som möjliggör bättre sömn.

Det var en gång i Sverige

Allt började 1926 i Malmö, när Efraim Ljung lanserade sin första produktion av fjädermadrasser i Sverige. Fyra Ljungfamiljer senare har DUX blivit ett globalt varumärke som har öppnat 88 butiker världen över. DUX hantverksskicklighet, stilrena design och högkvalitativa material har varit uppskattade i USA sedan 1953. I slutet av 90-talet spred sig DUX berömmelse över Europa och vann britternas hjärtan. Trots en avsevärd internationell tillväxt är vi ett svenskt familjeföretag, stolta över våra rötter och vår tradition. Besök en av våra butiker i över 30 länder.

Hitta din närmaste butik Läs mer om DUX-arvet

Skillnaden med DUX

DUX-sängen är mer än bara en säng. Den är ett redskap för ditt välbefinnande. Konstruktionen på våra produkter vidareutvecklas ständigt. Vi finslipar, förbättrar och förnyar fortlöpande den teknik som kännetecknar DUX, nämligen spiralerna av höghållfast stål. Våra sängar är konstruerade med en ram av hårdträ som kan användas med en mängd olika alternativa ben. Vissa av våra sängar har justerbart svankstöd för att uppfylla dina specifika behov. Vi strävar efter att ge dig bästa tänkbara upplevelse, vila och lindring.

Utforska vår sängkollektion

Jetson fåtölj

Ikonisk modern urban design

1969 introducerade DUX Jetson på Nordiska Galleriet i Stockholm. Det tog tre år för Bruno Mathsson, nestor inom modern svensk möbeldesign, att färdigställa denna världsberömda möbelikon. Jetson, som är en perfekt förening mellan traditionellt svenskt hantverk och modernism, blev omedelbart en succé. Bruno Mathsson hade en enastående känsla för stilren enkelhet och utsökt skönhet i kombination med en bekväm och elegant form.

Jetson har en skålformad sits, ergonomiskt utformat högt ryggstöd med nackkudde och en snurrfot i krom med en unik returmekanism.

Utforska vår möbelkollektion