Hoppa till huvudinnehåll

Sömnvetenskap

Din djupsömn är vårt mål

Vi tar sömn på största allvar. Vi studerar den. Vi mäter den. Vi undersöker alla aspekter av den. DUX högeffektiva sömnsystem är resultatet av mer än 90 års forskning och utveckling. Våra produkter erbjuder en oöverträffad nivå av ergonomiskt stöd som bidrar till en upplevelse av betydligt högre sömnkvalitet.

Sov bättre och prestera bättre

Varför sover du bättre i en DUX-säng? När din kropp sjunker ner för djupt i en madrass, på ett sätt som gör att dina rörelser hämmas, skickar din hjärna en signal som är tillräckligt stark för att väcka dig ur djupsömnen. För att förhindra detta behöver du en madrass för optimal djupsömn som dynamiskt anpassar sig efter kroppens rörelser. Den revolutionerande DUX Sleep Science-madrassen anpassar sig efter kroppens vikt och form. Den följer dina rörelser i sängen. Den anpassar sig efter dina konturer och ger ett aktivt stöd. Att få en god sömn med DUX resulterar i förbättrad koncentrationsförmåga och bättre beslutsfattande. Men inte nog med det, som en extra bonus saktas åldrandeprocessen också ned när djupsömnen förbättras.

Studie från Karolinska Institutet

I en oberoende sömnstudie från Karolinska Institutet mättes sömnmönstren. Forskarna studerade individer som sov på olika fjädermadrasser och använde EEG för att registrera den elektriska aktiviteten i hjärnbarken. Studien visade att DUX-användare inte bara nådde djupsömnsfasen snabbare, utan även att den varade längre.

Varför är djupsömnen så viktig?

Forskning visar att sömnen är en mycket aktiv fas. Vi ändrar ställning på våra kroppar under natten för att säkerställa god cirkulation. Under sömnen frisätter våra kroppar viktiga hormoner. Immunförsvaret startar om, hjärnan utför en mängd olika livsviktiga renhållningsfunktioner. Det är det enda sömnstadium under vilket kroppen kan reparera och regenerera vävnad, bygga upp ben och muskler och samtidigt stärka immunförsvaret.

Smärtlindring i ryggen

Du kan ta kontroll över din ryggsmärta. Ett val av rätt säng ger dig lindring och kan förändra din vardag fullständigt.

Sängen som andas

Det fria utrymmet runt fjädrarna gör våra sängar andningsaktiva och leder bort kroppsvärmen från madrassen. Luftflödet motverkar dålig lukt och resulterar i en ventilation som motverkar bakterier eller svamp.

Pascal-system med komfortzoner

Vi bejakar skillnaderna mellan människor som delar samma säng. Det är därför vårt Pascal-system med utbytbara fjäderkassetter gör att du kan anpassa din sida av sängen individuellt.

Känn skillnaden

Det finns inget bättre sätt att uppleva DUX-sängen än att prova den i verkligheten. Låt sängen övertyga dig. Hitta närmaste butik och upplev sängen själv.

Hitta butik

Läs mer