Hoppa till huvudinnehåll

Ryggradshälsa

Vi håller dig om ryggen

Du kan ta kontroll över din ryggsmärta. Ett val av rätt säng ger dig lindring och kan förändra din vardag fullständigt. Med DUX får du en tryckfri vila med djupsömn som är bra för ryggraden.

Det rakryggade alternativet

När du sover på natten får ryggen inte nödvändigtvis den vila den behöver. Avsaknad av rätt stöd kan orsaka spända muskler. Därför designar vi våra produkter för att möjliggöra en rät ryggrad med hjälp av dynamiskt stöd. Föreställ dig att du sover i en säng som anpassar sig efter din kroppsform och dina kroppsrörelser. Hur påverkar det dig? Naturlig ställning, avspända muskler, mindre smärta, bättre cirkulation och en chans till fysisk återhämtning för kroppen under sömnen. Allt detta erbjuder DUX-sängen dig.

Rätt sovställning

Att sova på sidan är den bästa ställningen, och här förklarar vi varför. Det är den enda ställningen som gör att ryggraden sträcks ut. Trycket på ryggraden är också minimalt när du ligger på sidan. Sover du i fosterställning minskar trycket på ländryggen ännu mer.

Dr Jason Gordon, ryggspecialist med två decenniers erfarenhet

Smärtlindring i ryggen

Personanpassad efter dina behov

Pascal-system med komfortzoner

Eftersom vi inte tror att det finns en enda lösning som passar alla och envar erbjuder vi skräddarsydda lösningar för att uppfylla just dina specifika behov. Om du och din partner inte har samma kroppsform, storlek och vikt behöver ni en säng som tar hänsyn till era grundläggande skillnader.

Vårt Pascal-system med utbytbara fjäderkassetter gör att du kan anpassa din sida av sängen för optimalt stöd och komfort. I en DUX-säng är inga kompromisser vad gäller komfort tillåtna.

Läs mer

Svankstöd

Oavsett om det är ett permanent problem eller ett tillfälligt tillstånd som idrottsskada eller graviditet kan du behöva extra stöd för ländryggen när du sover. Modellen DUX 8008 är en perfekt lösning för dina behov eftersom den har en borttagbar vev för manuell justering.

DUX 8008 med svankstöd

Olika sängar för olika behov

Från det unika nätverket av sammankopplade fjädrar till Pascal-systemet med komfortzoner och justerbart svankstöd – i alla våra sängmodeller använder vi enbart material av högsta kvalitet, utvalda för sina överlägsna egenskaper. På så vis blir detta den sista lyxmadrassen du någonsin kommer att behöva skaffa dig. Skäm bort dig själv och hitta din perfekta lyxsäng idag för ett bättre och skönare sätt att sova.

Hitta din sängmodell

ryggradshälsa

Myten om den hårda sängen

Historiskt tillverkades madrasser av ett material som skulle komprimeras, vilket resulterade i att madrassen sviktade i mitten. Hängmatteställningen ledde till att folk drabbades av ryggont, så den fasta sängen framstod för dem som det bästa alternativet.

I själva verket ska din säng varken ska vara för fast eller för mjuk, ett påstående som har stöd i modern forskning. För att utvärdera en madrass måste du undersöka vilket stöd den ger din ryggrad. När ryggmusklerna kan slappna av helt ligger ryggraden i rätt ställning. Först då kan du förvänta dig maximal komfort och god rygghälsa.

Läs mer

Madrassen spelar roll

Så kan sängen motverka ryggont

Enligt medicinsk forskning kommer över 80 % av oss förr eller senare drabbas av ryggont. Under dagen arbetar ryggmusklerna intensivt för att skydda ryggraden. De förtjänar en paus på natten. Det finns många typer av ryggsmärtor och, tack och lov, olika lösningar för var och en av dem. Oavsett om du har ont i ländryggen, bröstryggen, halsryggen eller nacken, finns det en kudde, säng eller madrass som kan lindra smärtan.

Sedan 1926 har våra ingenjörer studerat ryggsmärtor och sömnvanor för att skapa en idealisk miljö som lindrar smärta i nacke och rygg. När du har lärt dig lite mer om olika typer av ryggsmärtor kan du börja leta efter den perfekta, skräddarsydda DUX-lösningen för just dina behov.