Hoppa till huvudinnehåll

Miljötänkande

DUX är hållbart

Våra produkter är tillverkade av material av högsta kvalitet. Tillsammans med en innovativ design bidrar det till att garantera DUX-sängarnas långa livslängd. DUX ambition är att framställa marknadens mest hållbara och naturliga sängar.

Vi väljer ansvarsfullt

DUX-sängens innovativa design är uppbyggd av anpassningsbara komponenter. De är utbytbara och vissa även uppgraderbara. Tanken bakom den förnybara designen är att DUX-sängen kan vara den sista säng du någonsin behöver skaffa dig. Förstklassiga material kombinerat med 95 års erfarenhet av svenskt hantverk resulterar i en säng som är gjord för att hålla. Enkelt uttryckt – ju längre tid sängen håller, desto färre sängar hamnar på soptippen.

STANDARD 100 BY OEKO-TEX®-CERTFIERING

Vi är stolta över vår STANDARD 100 by OEKO-TEX®-certifering. STANDARD 100 by OEKO-TEX® är ett oberoende test- och certifieringssystem för textilråvaror i alla olika steg av produktionskedjan, ända till färdiga slutprodukter. Certifieringen bekräftar att våra sängar uppfyller stränga humanekologiska krav och är helt fria från ohälsosamma och skadliga ämnen.

Mer om OEKO-TEX-metoden

Material med hög prestanda

Integriteten hos varje DUX-säng börjar med materialen. Vi tror på hög prestanda och lång livslängd.

Långsamväxande svensk furu

Sängbottnen är uppbyggd av trä från norra Sverige, där iskalla vintrar gör att tallarna växer långsamt vilket ger ett virke med överlägsen styrka.

Höghållfast svenskt stål

Starkt svenskt stål är ryggraden i varje DUX-säng. Det genomgående spiralfjäderutförandet i kombination med förstklassigt stål gör att vi kan tillverka en av marknadens minsta, smalaste och mest dynamiska fjädrar.

Bomull med hög trådtäthet

Våra sängar har överdrag gjorda av bomull med hög trådtäthet, ett starkt material. Resultatet är ett överdrag som inte bara är extremt mjukt utan också extremt slitstarkt.

Hevea Latex-blandning

Den latex som används i DUX-sängarna är en naturprodukt som skördas från hevea eller "gummiträdet". Latexen i våra bäddmadrasser ger dem ökad livslängd och tillhandahåller följsamt stöd längs hela kroppen.

Som familjeägt företag i fjärde generationen är kvaliteten och livslängden på våra produkter och vår planets hälsa, vårt enda ansvar gentemot våra kunder. Det ligger i vår natur.

Känn skillnaden

Det finns inget bättre sätt att uppleva DUX-sängen än att prova den i verkligheten. Låt sängen övertyga dig. Hitta närmaste butik och upplev sängen själv.

Hitta butik