Hoppa till huvudinnehåll

DUX-arvet

Vårt DNA

DUX högeffektiva sömnsystem är resultatet av nästan nio decenniers forskning och utveckling. Fyra generationer av familjen Ljung har strävat efter att tillverka marknadens bekvämaste och mest tekniskt avancerade sängar. De svenska rötterna speglar sig i den höga kvaliteten och långa traditionen. Ända sedan start har målen för DUX alltid varit ökad komfort, bättre prestanda och längre livslängd. Vår teknik fungerar och det bevisas av vår historia.

En lång historia i korthet

En kall kväll i Chicago

År 1924 checkade den svenska chocolatieren Efraim Ljung in på ett litet hotell i Chicago, där han fascinerades av hur bekväm sängen var. Med hjälp av en liten fickkniv skar han försiktigt upp madrassen och upptäckte ett flexibelt spiralsystem.

Från chocolatier till sängtillverkare

Väl hemma i Sverige sadlade Efraim om och började ägna tid åt att experimentera med flexibla stålspiraler av varierande styrka och elasticitet. Han grundade DUX och började tillverka madrasser i Malmö 1926. 

 

Från lokalt till globalt

I USA går DUX historia tillbaka till 1953 när svenska möbeldesigners flyttade till San Fransisco, och sen  öppnade ett showroom och kontor i New York 1977.

1987 år senare lanserade DUX marknadsföringskonceptet DUXIANA i Europa, Storbritannien och USA.

En familje-angelägenhet

Över 90 år senare är vårt svenska premiummärke fortfarande 100 % familjeägt. Efraim Ljungs fyra barnbarnsbarn, Henrik, Charlotte, Anders och Oscar, har axlat Efraims roll och drivit företaget vidare på det sätt som tidigare generationer stakat ut.