Hoppa till huvudinnehåll

Träffa Silja Danielsen och Phil Torres

AV FURTHERMORE/EN DIGITAL PUBLIKATION AV EQUINOX • 20 OKTOBER 2017

Det här är ett utdrag från Life, Awakened – en serie filmer och artiklar som hjälper dig få bättre kontroll över sömnen och uppnå en aktiv och hälsosam livsstil.

Phil Torres och Silja Danielsen, som har flyttat från Los Angeles till New York City, är världsmedborgare i ordets sanna bemärkelse. Även om detta superpar för närvarande bor i New York City är det lika troligt att du hittar dem vandrandes i Amazonas regnskogar, seglandes på de norska fjordarna eller löpandes längs Nicaraguas stränder. Som biolog och naturvårdare färdas Torres dit vetenskapen tar honom, oavsett om det handlar om att studera bin på närhåll i Elizabeth Garden i SoHo eller leda vandringar i Perus djungler. Hans fästmö Silje Danielsen, reser också jorden runt som modell och säkerställer att paret får god och näringsriktig mat med sin digitala plattform Silja From Scratch. Här delar paret med sig av hur de laddar inför sina aktivitetsfyllda dagar, förbereder sig för långa flygresor och prioriterar återhämtande nattsömn i sin DUX-säng.

Hur påverkar vetenskapen era vardagsliv?

Phil: "Jag har världens roligaste jobb. Jag får tillbringa tid ute på fältet med att upptäcka nya arter och jag arbetar även med vetenskaplig kommunikation – i tv-program, genom att ta bilder för vetenskapliga tidskrifter och hålla föredrag. Att bidra med kunskap till världen samtidigt som man själv får tillfälle att utforska den är ganska spännande."

Silja: ”För egen del gillar jag att spela rollen som forskare genom att experimentera i köket. Jag försöker alltid hitta knep för att tillaga klassisk tröstmat hälsosammare, oavsett om det handlar om att använda alternativa pastasorter som linsnudlar eller att söta en rätt med naturliga ingredienser som dadlar istället för socker. Att leka med olika smaker, texturer, ingredienser och tekniker är det bästa sättet att skapa självförtroende i köket. Du kan till exempel förvandla något så enkelt som ägg med lite salt och låg värme. Plötsligt lagar du sammetslena äggröror på en helt ny nivå och du inser att du aldrig behöver ta till smör eller extra olja."

Hur börjar ni er dag?

Silja: ”Hemma har vi fönster från golv till tak som vi inte drar för, så att vi kan vakna med solen. En av de första sakerna vi gör är att dricka ett stort glas vatten med lite citron för att väcka kroppen."

Phil: ”Varje morgon tränar vi tillsammans. Vi älskar att gå på HIIT-pass på Equinox, till exempel MetCon3 eller att kasta oss upp på löpbanden. Silja kan springa åtskilliga kilometer, medan jag övergår till vikterna efter en eller två kilometer.”

Vilken är din favoritfrukost?

Phil: ”Siljas havregrynsgröt. Har du inte smakat den har du verkligen gått miste om något."

Silja: ”Jag gör en sötare variant toppad med päron och ibland en matigare med pocherat ägg och norsk ost. Vi dricker också en kopp kaffe på morgonen, ett som jag kallar mitt vikingakaffe. Det är svart kaffe med kardemumma, kollagenpulver och ibland tillsätter jag även macarotpulver."

Vad gör ni för att återhämta er?

Phil: "Jag ser till att stretcha. Jag har upptäckt att det är väldigt viktigt när man blir äldre. Att vandra 10–15 kilometer i Amazonas med tung fotoutrustning är mycket påfrestande för kroppen och det skulle inte vara möjligt om jag inte ägnade tid åt att ta hand om min kropp, använda skumrullen och få tillräckligt med sömn."

Silja: ”Förutom en god sömn har bastur med infrarött ljus förändrat mitt liv. De hjälper mig att slappna av och föryngra trötta muskler och minska inflammation. Jag gillar att gå på ett 30-minuterspass på HigherDOSE i SoHo, men jag har också ett infrarött omslag (det liknar en sovsäck) hemma som jag glider ner i direkt efter en lång flygresa."

Hur håller ni er i form när ni reser?

Phil: ”Vi försöker vara utomhus så mycket som möjligt. I Amazonas är djurlivet dagtid helt annorlunda än djurlivet nattetid, så att vara ute på fältet alla tider på dygnet håller dig igång. Det är viktigt att hålla sig aktiv och frisk, för om man blir trött kan man inte se så mycket som möjligt eller dra nytta av att befinna dig i en så fantastisk del av världen."

Silja: ”Man tar för givet hur mycket av ett träningspass det kan vara att bara gå runt och utforska. Oavsett i vilken stad jag är tar jag mig en löprunda – det är det bästa sättet att fördjupa sig i den lokala kulturen."

Vilken är den viktigaste delen av era reserutiner?

Phil: ”Hydrering är avgörande. Jag ser till att dricka mycket vatten för att undvika huvudvärk. Det är också viktigt att packa en näringsrik måltid inför flygresan, eftersom vi som regel inte är så förtjusta i flygplatsmaten. Oavsett vilken stad vi befinner oss i, letar vi alltid reda på ett lokalt hälsosamt ställe där vi kan köpa mat innan nästa flygresa så att vi alltid är förberedda."

Silja: ”Jag flyger till tvärs över hela landet och tillbaka nästa vecka på 24 timmar för att jobba och därför är det viktigt att vara förberedd. Jag gillar den nyttiga brasilianska maten som jag kan ta med mig från Market Ipanema i SoHo – de är som min ”matfamilj”. Ett annat knep är att tillsätta några droppar antiinflammatoriska tinkturer till vattnet vi dricker ombord på planet. Tweefontein Farm gör fantastiska tinkturer, med gurkmeja och echinacea, som de säljer på bondens marknad på Union Square."

Vad står på er hinklista?

Silja: ”Vi planerar att åka till Italien för att fira vår smekmånad och Japan finns också med på listan."

Phil: ”Alla platser som har fantastiska lokala marknader för Silja och som gör att jag kan tillbringa tid i djungeln."

Optimal hälsa är en liksidig triangel av kondition, näring och sömn. Dessutom har DUXIANA inlett en rad samarbeten för att erbjuda dig en rad produkter som hjälper dig att prioritera denna triangel och optimera dina resultat. Läs alla artiklar på Furthermore här och gör dig redo för ett uppvaknande.

Läs mer