Hoppa till huvudinnehåll

Möt den sista sängen du någonsin kommer att behöva: DUX Sustainable Comfort

Att förbättra sängarnas komfort, prestanda och livslängd har varit DUX främsta mål sedan företaget grundades för nästan ett sekel sedan. Den senaste generationen av den legendariska DUX-sängen är ytterligare ett steg på denna resa. Med ett komponentbaserat sömnsystem för överlägsen anpassning och rena naturmaterial är den designad för att hålla en livstid – och längre än så.

”Vår förbättrade komponentdesign ger varje användare en personlig sömnupplevelse som främjar både det egna välbefinnandet och klimatet”, säger Henrik Ljung, CEO, DUX & DUXIANA. "Vi har kallat den här nya kollektionen ”Sustainable Comfort” av en anledning, och vi lovar att den kommer att leva upp till det namnet i alla avseenden."

Nytänkande i varje stygn

Sustainable Comfort är resultatet av tre års forskning och utveckling där DUX noggrant har granskat och analyserat alla material som används i företagets nuvarande sängsortiment. DUX har alltid förlitat sig på ansvarsfull tillverkning med noggrant utvalda, hållbara resurser men den nya sängkollektionen går ännu längre genom att ta bort alla onödiga konstmaterial.

Precis som tidigare är sängramarna tillverkade av långsamväxande svensk furu och spiralerna av höghållfast, ansvarsfullt framtaget stål. Den viktigaste skillnaden är textilierna. Till de nya komponenterna har DUX valt ut ett antal naturmaterial: 100% ull, 100% bomull och 100% lin. Dessutom har latexen uppgraderats till en blandning som innehåller 90% naturlatex.

”De nya materialen förbättrar inte bara miljöpåverkan för varje enskild DUX-säng”, tillägger Henrik Ljung. "De skapar också en förbättrad sömnupplevelse. Naturlatex ger varje centimeter av den sovande kroppen ett följsamt stöd samtidigt som den höga trådtätheten i 100% bomull ger en oslagbar mjukhet. Textilier av enbart naturmaterial i hela sängen ger även en bättre temperaturkontroll för en skönare nattsömn."

TopCorner_SustainableComfort_DUX_6000x4000.jpg

Världens mest anpassningsbara säng

DUX utvecklar sängteknik för att säkerställa högsta möjliga sömnkvalitet med fokus på rätt sovställning och förbättrad djupsömn. Nyckeln till detta är användarens möjlighet att anpassa sin sida av sängen utifrån kroppens unika behov.

Sängarna i Sustainable Comfort-kollektionen har ett sömnsystem baserat på tre separata utbytbara komponenter. Denna innovativa design ger större flexibilitet att justera sängen för att uppnå optimal komfort och att bevara den komforten under ännu längre perioder.

De tre Sustainable Comfort-komponenterna

  • Pascal-system med kassetter: DUX patentskyddade system med utbytbara kassetter säkerställer optimalt stöd för ben, höfter och axlar.
  • DUX bäddmadrasser: Bäddmadrasserna är en integrerad del när det gäller att ge optimal komfort samtidigt som de inte är fastsydda i sängen för att möjliggöra maximal personlig flexibilitet.
  • Det inre Comfort-lagret: En nyligen uppgraderad komponent tillverkad av naturlatex och äkta ull, något som ytterligare ökar möjligheten till anpassad komfort.

SustainableComfort-BedInRoom_HiRes.jpg

”Det komponentbaserade systemet gör det möjligt att kontinuerligt uppdatera och förnya komforten i din DUX-säng”, förklarar Ljung. "Det går alltid att uppgradera en komponent eller byta ut den när förändrade behov och omständigheter gör att en annan typ av stöd krävs. I princip kan du förlänga sängens livslängd i all evighet, vilket innebär att du äntligen kan köpa en säng som du kan ha hela livet!"

Sängens långa livslängd återspeglas i en ny färgskala för kollektionen. Kombinationen av nyanserna Scandinavian Light Sand och Warm Oatmeal är både klassisk och modern vilket ger ett tidlöst utseende som passar alla designsmaker. Även om du bestämmer dig för att bygga om eller byta ut inredningen i ditt sovrum kommer din Sustainable Comfort-säng förhöja sovrummets estetik i många år framöver.

6006_SustainableComfort_DUXIANA_2000x1500px.jpg

Föregångare när det gäller att skapa nya sömnmöjligheter

En hantverksmässig approach och förstklassiga material har alltid utgjort kärnan i produkterna från DUX. Ett arv som Sustainable Comfort-kollektionen bygger vidare på. Den är resultatet av över 90 års innovation och beprövad sängteknik – inklusive det unika genomgående spiralsystemet som ger en dynamisk support under sömnen.

”För oss är Sustainable Comfort ytterligare ett exempel på DUX stolta rötter i ett svenskt designarv, något som återspeglar vårt engagemang för kvalitet och ansvarsfull miljöförvaltning”, säger Ljung. "DUX betyder ”ledare”, och det är precis vad vi är. Med dessa sängar sätter vi återigen nya standarder: Både när det gäller bekväma, anpassningsbara sömnupplevelser och när det gäller att skapa hållbara produkter med längre livslängd."

Kollektionen Sustainable Comfort kommer att finnas i utvalda butiker från juli 2024.