Hoppa till huvudinnehåll

Vad är en materialsport?

Materialsport är ett uttryck för sporter där kvaliteten på utrustningen kan spela roll för prestationen. Ju bättre utrustning, desto bättre prestation. På samma sätt spelar sängens kvalitet en stor roll för din sömn – ju bättre material, konstruktion och design, desto bättre sömn.

Det var inte bättre förr

Du som redan äger en DUX, vet att fyra generationers komfortutveckling har mynnat ut i en fantastisk produkt.

Ända sedan DUX grundades 1926, har passionen varit att ge dig den perfekta sömnupplevelsen. En rad banbrytande innovationer har lanserats under årens lopp – DUX sängspiral, DUX bäddmadrass och Pascal zonindelning för att bara nämna några.

Våra produkter är framtagna utifrån en sällsynt kombination av tradition och innovation, tekniskt hantverk och evidensbaserad vetenskap. Madrasserna och sängarna är de mest avancerade på marknaden. Vår produktutveckling strävar hela tiden efter den ultimata upplevelsen utan att för den skull göra avkall på traditionen. Den unika DUX-känslan.

Vi tror inte att det var bättre förr utan vi strävar efter att bli bättre hela tiden.

Material och komfort går hand i hand

Du som redan äger en DUX, vet att våra madrasser får dig att sova bättre. Eftersom dagsformen påverkas av nattsömnen spelar valet av rätt madrass en stor roll för ditt personliga välbefinnande.

Dagens höga tempo ställer krav på återhämtning, såväl mentalt som kroppsligt. Vi strävar efter att ge optimal komfort genom ett genuint hantverk med rätt materialval och en ergonomi baserad på vetenskap, för djupare sömn och bättre livskvalitet.

Sängen är din batteriladdare

Du som redan äger en DUX, vet att bättre sömn ger dig mer energi på dagen. Kroppen har drygt 37 miljarder celler som lagrar energi. Exakt hur mycket de lagrar, hänger samman med hur effektivt du laddar batterierna. Laddningen i sin tur hänger samman med hur effektivt du sover. Ju bättre du sover, desto mer energi lagras. Omvänt blir cellernas laddning sämre när du sover för lite, för oroligt eller för obekvämt.

Alla våra madrasser strävar efter att optimera sömnens kvalitet. Sängspiraler, zoner och material samverkar för att låta dig släppa taget om kropp, tankar och känslor och sova djupt. Det ger en effektiv laddning av ditt kroppsbatteri, som ger dig mer energi på dagen. Sträv efter en högre upplevelse av komfort med oss.

Att så för att skörda god sömn

Du som redan äger en DUX, kan detta med att så och skörda.

Det mesta här i livet handlar om orsak och verkan. För ett riktigt bra resultat måste du tänka rätt från start. Visst, ibland har man tur, men i längden behöver du fatta medvetna beslut för att uppnå vad du önskar.

Robert Louis Stevenson myntade uttrycket: Döm inte var dag efter din skörd, utan efter fröna du sått. Vi på DUX kan utveckla det till: Döm dagens resultat efter nattens sömn.

För bonden är jordbäddens kvalitet helt avgörande för skördens resultat. På samma sätt är sängens kvalitet avgörande för nivån på din återhämtning, för vad du ”skördar” under dagen.

En säng konstruerad för ditt liv. DUX-madrassens konstruktion med sammanlänkade sängspiraler anpassar sig efter kroppens vikt och form. Du får en jämnare avlastning, vilket gör att du rör dig mindre i sömnen. De gånger du faktiskt rör dig, stöttar våra spiraler din viktförflyttning. Du behöver mindre kraft. Är du ute efter enastående ergonomi, väljer du en madrass med vårt Pascalsystem som tillval. Då kan du skapa individuella hårdhetszoner efter just dina behov, med optimalt stöd för höfter, rygg och axlar.

Att investera i en DUX är att lägga grunden för goda skördar på det personliga planet. Det kan handla om karriär, relationer eller glädje i livet.

Gravitationen och dynamiska spiralsystem för dig

Du som redan äger en DUX, vet att det ska vara lätt att slappna av. En DUX-säng med våra sängspiraler bäddar för att du ska få känna tyngd och lätthet, på samma gång.

Tyngden står jordens gravitation för. Lättheten får du genom vårt unika spiralsystem. I fyra generationer har vi utvecklat våra sängar för att dynamiskt fördela din vikt för djup sömn och återhämtning. Om du önskar en ergonomisk utformning som passar just din kropp, bör du investera i en madrass med vårt unika Pascalsystem med justerbara komfortzoner.

En DUX är designad för att ge dig möjligheten att slappna av. När du vänjer dig vid att få sova i just din DUX kommer du även att utveckla din förmåga att somna mer effektivt.

En säng som omfamnar dig och stöttar upp kroppsvikten samtidigt som den ger dig en känsla av lätthet, skapar de bästa förutsättningarna för äkta komfort, är en säng som enbart kan skapas med mångårig expertis och noga utvalda material. Det är en säng som stavas DUX.

En visuell berättelse

Materialsport

Ladda ner en visuell berättelse (ENG)