Hoppa till huvudinnehåll

Ute i skärgårdens utpost, på en av Sveriges blåsigaste, mest karga och utsatta platser, byggdes fyrarnas konung Pater Noster. Detta toppmoderna mästerverk gav hopp och ledsagade sjömän säkert i över ett sekel. Bredvid den byggde fyrvaktarna och deras familjer sina hem och ett småskaligt samhälle på en ö som alltid hade uppfattats som obeboelig. I över hundra år bodde de här ute med villkor som dikterades av ön och havet.

Nu har dörrarna till fyrvaktarens hem öppnats igen och fått nytt liv för allmänheten. En plats för sjömän från när och fjärran, för naturälskare och njutningssökare, för dem som söker lugn eller gott sällskap. Här är ljuset starkare och vinden vildare, havet saltare och fisk och skaldjur friskare.

"På Pater Noster är vi stolta över att kunna erbjuda en unik och högkvalitativ upplevelse. Vårt partnerskap med DUX kompletterar oss med just det: DUX-sängarna erbjuder våra gäster (och oss, tillägger Mirja) enastående komfort och sömn. Sängen/madrassen i ett stycke är perfekt för oss, en minimalistisk skandinavisk design, men ger ändå en vilonivå och ”återuppladdning” för kropp och själ som kanske bara matchas av den häpnadsväckande ron på denna isolerade ö."

Mirja Lilja Hagsjö GM, Pater Noster

Pater Noster Hotel

Hamneskär

47151 Hamneskär

Sverige

Telefon
+46 73 324 77 04
E-post
Webbplats
www.paternoster.se