Hoppa till huvudinnehåll

Vandring längs Kungsleden, Sverige

Kungsleden är en av världens mest kända och kanske bästa vandringsleder. Den tar dig förbi djupa stup, höga fjälltoppar, grönskande hedar, porlande fjällbäckar och skummande forsar.

Sverige stoltserar med en av världens främsta vandringsleder – Kungsleden, en spektakulär vandringsled på 270 kilometer. Det krävs en hel del för att vandra leden i hela dess sträckning, men det går också bra att avnjuta olika delsträckor för en mer hanterbar vandringsupplevelse. 

Det sägs att en vandring längs Kungsleden är så nära en backpacker kan komma paradiset. I de norra delarna av Kungsleden finns det gott om bekväma raststugor med ungefär en dagsmarsch mellanrum. Detta gör det enkelt att vandra snabbt med lätt packning eller, om du har tid, i ett mer avspänt tempo. Ett annat fascinerande dragplåster är möjligheten att slå läger precis var som helst – intill en  liten glaciär vid dalsidan, invid fjällsjön eller nära en skummande fors.

 

”VÅREN OCH HÖSTEN ÄR FANTASTISKA I SVERIGE OCH DEN BÄSTA TIDEN FÖR ETT BESÖK. DU KAN NJUTA AV BRA VÄDER UTAN ATT BEHÖVA TRÄNGAS MED EN MASSA ANDRA SAMTIDIGT SOM DU KAN UPPLEVA NÄSTAN ALLT UTOM MIDNATTSOLEN OCH NORRSKEN."

– Alex Waltner – Swedish Nomad, Best Times To Visit Sweden

För mer information om Kungsleden, läs  
KING OF ALL MOUNTAIN TRAILS! av Göran Wallin.

Här finns också en interaktiv lista med 7 STUNNING HIKING TRAILS IN SWEDEN  ur Scandinavian traveler, en tidskrift som ges ut av Scandinavian Airlines. 

Läs mer