Hoppa till huvudinnehåll

Vad är en korrekt sovställning?

Det enda sättet att få en djup och återhämtande nattsömn är genom att ha en korrekt sovställning.  Ryggraden måste vila i en naturlig, bekväm position och kroppen ska ha ett jämnt fördelat stöd från topp till tå. De allra flesta madrasser idag tvingar dig att kompromissa mellan dessa viktiga två faktorer.

Om du sover i en säng som är för hård, är det din kropp, inte sängen som utför jobbet. Dina axlar och höfter kan inte sjunka ner, utan vinklas mot varandra, vilket resulterar i en böjd och spänd ryggrad. I en säng som är för mjuk sjunker kroppen ner som i en hängmatta, vilket gör att axlar och höfter kläms ihop och ryggraden böjs.

Att sova med böjd ryggrad kan inte bara medföra starkt tryck på lederna, utan också skapa spänningar koncentrerade till det område där ryggradens nedre ryggkotor ansluter till bäckenet. Detta kan orsaka eller förvärra smärta i ländryggen.  Musklerna kommer dessutom att vara spända hela natten för att skydda ryggraden och aldrig få chansen att slappna av helt och läka.

Att sova i en säng som inte formar sig efter kroppen och ger den ett jämnt stöd kan skapa tryckpunkter som leder till dålig cirkulation. När tillförseln av syresatt blod hämmas till olika kroppsdelar kan det resultera i domningar, stickningar och göra det omöjligt för musklerna att bekämpa muskeltrötthet och ömhet. Din kropp kommer att ägna hela natten åt att försöka anpassa sig och hitta en bekväm sovställning och aldrig lyckas uppnå någon återhämtande djupsömn.

DUX-sängensunika genomgående spiralfjädersystem anpassar sig dynamiskt efter kroppens form och rörelser under natten. Den revolutionerande designen på fjädrarna gör att de är tillräckligt flexibla för att axlar och höfter ska kunna sjunka ner, men tillräckligt fjädrande för att ge adekvat stöd i ländryggen. I en DUX-säng vilar ryggraden i en naturligt avspänd ställning så att musklerna kan läka och återhämta sig på natten.

Känn skillnaden

Det finns inget bättre sätt att uppleva DUX-sängen än att prova den i verkligheten. Låt sängen övertyga dig. Hitta närmaste butik och upplev sängen själv.

Hitta butik

Läs mer