Hoppa till huvudinnehåll

DUX lanserar Ritzy dagbädd – elegant centerpiece för hemmet

Det senaste tillskottet i DUX tidlösa och eleganta serie Ritzy är en stilren dagbädd. Liksom övriga möbler i serien står komfort och materialval av högsta kvalitet i fokus.  

image-1024x1024.png

Ritzy lanserades som tresitssoffa 2001 och vid 20-årsjubileet 2021 togs en tvåsitssoffa och en fåtölj fram av DUX designteam. Den nya dagbädden är den ultimata möbeln med dess många olika användningsområden och är ett fint komplement till de befintliga möblerna i serien. Dagbädden har, liksom övriga möbler i Ritzy, sittplymåer med DUX unika, patenterade Pascalspiraler. Det är samma spiraler som utvecklats till DUX exklusiva sängar för att ge maximal komfort. Utöver dagbädden tillkommer även en pall i serien.

”Den nya dagbädden Ritzy är ett utmärkt exempel på svenskt möbelhantverk när det är som bäst. En stilren och rogivande form som produceras i fantastiska material och med en komfort som endast DUX kan göra. Kort sagt den ultimata möbeln för både ögat och kroppen” , säger Jonas Andersson, marknadschef på DUX.

När Ritzy designades la man stort fokus vid soffans baksida. Målet var en vackert designad rygg som uppmuntrar till placering med soffryggen ut mot rummet. Detta gör soffgruppen enkel att placera, både i hem och offentliga miljöer. Med de nya tillskotten utvecklas möjligheterna ytterligare, och Ritzy-serien går att variera på många olika sätt. Samtliga möbler i kollektionen tillverkas i DUX egen fabrik i Sösdala, i södra Sverige. Den nya dagbädden lanseras i ett flertal klädslar och material som matchar de befintliga sofforna och fåtöljen och benen görs i rostfritt stål.

image-1-759x1024.pngimage-2-767x1024.png

Press releases av Trendgruppen PR