Hoppa till huvudinnehåll

Möbler

Jetson

Ultimat sittkomfort, modern design, lätt att placera och en perfekt inredningsdetalj för hemmet.

Jetson

Ikonisk fåtölj designad av Bruno Mathsson. Jetson återspeglar både Bruno Mathssons besatthet av komfort och ett klassiskt svenskt modernt formspråk. Den har en skålformad sits och ett ergonomiskt utformat högt ryggstöd med nackkudde. Snurrfot i krom med en unik returmekanism.

Jetson krom dakota 24
Jetson svart dakota 88
Jetson Inspiration match dakota 88
Jetson grön match elmo rustical 98955
 Jetson match dakota 24
Jetson 69 krom flax 21
Jetson krom elmo rustical 22679
Jetson krom classic soft 25

Egenskaper

  • Finns i flera olika färger och i olika tyger eller läder
  • Sittelement i rör, förkromat, svart eller grönt med bärande tyg och läderkant
  • Nackdyna med synliga stickningar och fyllning av polyeter
  • Förkromat stativ och fot med rotorkonstruktion och minne

Beskrivning

Jetson är en ikon i svensk möbeldesignhistoria. Bruno Mathsson ägnade tre år åt att formge denna futuristiska fåtölj som fick sitt namn från en känd amerikansk tv-serie. Resultatet avtäcktes på en utställning på Nordiska Galleriet i Stockholm 1969 och gjorde stor succé. Jetson är en milstolpe i Bruno Mathssons produktionsprogram och den har varit föremål för flitig kopiering. En skålformad sits och högt ergonomiskt utformat ryggstöd med nackstöd. En snurrfot med en unik minnesfunktion som innebär att stolen roterar tillbaka till ursprungsläget.

Mått

Fåtöljer

Skräddarsy

Klädslar till DUX-fåtöljer finns i ett urval av tyger och lädervarianter från DUX, enbart i förstklassiga material av hög kvalitet i olika prisklasser. DUX väljer tyger och lädervarianter baserat på slitstyrka, motståndskraft mot noppor och slitage, ljusäkthet och hållbarhet.

Hitta en butik

Ikonisk svensk design

Bruno Mathsson

Utan att överdriva kan man tryggt påstå att Bruno Mathsson har varit den formgivare som påverkat modern svensk möbeldesign allra mest. Tillsammans har vi skapat flera tidlösa designklassiker.

Läs mer om Bruno Mathsson

Jetson

Jetson

Fler möbler