Hoppa till huvudinnehåll

Vår formgivare

Carl Hansen & Søn

Den danska möbeltillverkaren Carl Hansen & Søn och DUX delar en gemensam tradition av hantverk och design. Tillsammans har vi haft möjlighet att återuppliva en fantastisk säng designad av Børge Mogensen i slutet av 50-talet. Hantverkskunnandet visar sig i allt från madrassen till träramen och genomsyrar designen och skapar komfort i en säng som behöver upplevas.

Precis som DUX är Carl Hansen & Søn ett familjeägt företag med en lång tradition av hängivet och vackert hantverk. Det har länge varit vår önskan att kunna inreda husets alla rum.  Detta är första gången vi presenterar en säng. Med tillägget av sängen blir det också möjligt att inreda sovrum och hela hotellrum med vår kollektion, särskilt med vårt urval av Børge Mogensen-möbler, vilket är helt unikt.

Knud Erik Hansen, CEO Carl Hansen & Søn

Carl Hansens berättelse

På 1950-talet designade Børge Mogensen en kollektion för Carl Hansen & Søn som innefattade en säng. 2020 återupptäcktes denna aldrig tidigare lanserade kollektion i det danska designföretagets rika arkiv. Carl Hansen & Søn kontaktade DUX och samarbetet inleddes. DUX-madrassen CH18 är unikt utformad för att komplettera sängens komfort. Carl Hansen & Søns hantverk i kombination med DUX komfort har resulterat i en perfekt säng. Sängen har många av Børge Mogensens karakteristiska detaljer, inklusive de synliga och vackert galvaniserade hörnen som kräver stor precision och noggrant hantverk.

Børge Mogensens fokus på att skapa design som håller i generationer märks också i sängen, som har en robust stomme i massiv ek och rektangulära och cylindriska kuddar med remmar i kärnläder som fulländar designen. DUX-madrassen har en fjäderkärna som är särskilt utvecklad för samarbetet. Madrassen säljs endast tillsammans med Carl Hansen & Søn BM0555. Sängen finns även med tre gavlar som kan användas som kombinerad soffa och extrasäng.

DESIGNER Børge Mogensen (1914–1972) var pionjär inom demokratisk design och var känd som ”folkets designer” – delvis på grund av hans engagerande personlighet men också för att han alltid designade överkomliga designmöbler av högsta kvalitet. Mogensens demokratiska design omfattade enkla och funktionella trämöbler med lugn estetik och stark konstruktion av kvalitetsmaterial.

DUX-möbler designade av Carl Hansen & Søn

Andra DUX-formgivare